2022-01-31
自從晚上6pm後禁堂食我開始留意多咗外賣店直到最近先發覺灣仔呢間「飯丸屋」我之前係未食過嘅🤣既然晚飯冇得出街食就試吓呢間外賣店啦所有飯糰係即叫即做唔想企喺條街度等外賣嘅話可以whatsapp佢哋落單先 咁樣就可以慳返等候時間👍🏻來自台灣的過江龍 主打多款味道嘅沖繩飯糰憑親民價錢及足料份量而打出名堂難怪喺香港分店開完一間又一間▫️松露炒菇飯糰 (HKD38)▫️咖喱可樂餅飯糰(HKD38)全部飯糰以雞蛋同埋午餐肉為主要材料。再配埋各款餡料,加加埋埋一個飯糰份量都唔細㗎。可樂餅外表金黃咬落脆卜卜,啱晒鍾意食脆口嘢嘅人。另一人氣飯糰松露炒菇我覺得都可以一試。「飯丸屋」嘅飯糰比較啱我口味,熱嘅飯糰總比凍冰冰嘅飯糰容易入口得多。每個飯糰可以加+$13升級要小食或飲品($18或以下飲品/小食)。我就揀咗杯蜂蜜檸檬🍋食完個飯糰飲番杯酸酸地嘅飲品都幾好。▫️今天有點餓(HKD32) - 呢個係其中一款下午茶套餐,供應時間為每日下午2點半至5點半。下午茶時間口痕但怕食一個飯糰太飽嘅話可以考慮吓。日式炸雞+麻糬波波+蜂蜜芥末薯條全部都係惹味小食,尤其係炸雞呀,真係幾juicy。+$20 日式抹茶豆漿 - 豆漿味
直到最近先發覺灣仔呢間「飯丸屋」
我之前係未食過嘅🤣
來自台灣的過江龍
主打多款味道嘅沖繩飯糰
憑親民價錢及足料份量而打出名堂
難怪喺香港分店開完一間又一間
▫️松露炒菇飯糰 (HKD38)
▫️咖喱可樂餅飯糰(HKD38)
每個飯糰可以加+$13升級要小食或飲品
($18或以下飲品/小食)。我就揀咗杯蜂蜜檸檬🍋
食完個飯糰飲番杯酸酸地嘅飲品都幾好。
+$20 日式抹茶豆漿 - 豆漿味都幾突出,我覺得如果抹茶味可以濃一啲就💯分喇。