2021-06-14 1504 瀏覽
仲記得第一次黎食招牌滑蛋鰻魚飯同墨汁pizza都好好eat~仲捧住個肚走🙈所以今次同朋友二訪了💕都係一如既往好full booking~所以記得book位🙆🏼‍♀️.我真係好鐘意食fushion野😛😛如果同我一樣 就一定要黎試下依間🙌🏻 以創意料理為題既餐廳: pizza有薯蓉係入面🤭 泰式軟殼蟹🍔 豆乳?蟲草花意粉😂 & 片皮鴨意大利飯etc🙈 聽到啲名都已經覺得好新奇😛 放心無勇氣既話 一樣有正常配搭可以簡~.▫️蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷 $198😋👍🏻:👅👅👅.7/5分有兩大舊豬肋骨🤤睇落勁吸引~都好易切同多肉 而且唔癡骨配埋本身個sauce酸酸甜甜咁幾惹味蘋果菠蘿🍍好有果香味蘋果味比較出 點埋一齊食好清新😚伴碟係鹹味既爆谷🍿咬落唔算脆但可以轉換下口味無咁悶都幾好😛.▫️明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $148😋👍🏻:👅👅👅.8/5分主打款!! 一黎到就見到山咁高既青瓜絲🙈一撈超香明太籽味 出晒煙😍 好creamy!!扁意粉都好卦汁 完全唔會dry~咬到青瓜絲既索索聲✌🏻幾清新既配搭 可以順便迫你食下菜😛放心青瓜味都唔會太突兀 (利申我本身唔愛青瓜)因為明太籽太香了 櫻花蝦青瓜都無定坐🤭.

▫️蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷 $198
😋👍🏻:👅👅👅.7/5分
蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷

有兩大舊豬肋骨🤤睇落勁吸引~
都好易切同多肉 而且唔癡骨

但可以轉換下口味無咁悶都幾好😛
▫️明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $148
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分

主打款!! 一黎到就見到山咁高既青瓜絲🙈
一撈超香明太籽味 出晒煙😍 好creamy!!
扁意粉都好卦汁 完全唔會dry~

咬到青瓜絲既索索聲✌🏻
幾清新既配搭 可以順便迫你食下菜😛
放心青瓜味都唔會太突兀 (利申我本身唔愛青瓜)
因為明太籽太香了 櫻花蝦青瓜都無定坐🤭

▫️特濃宇治抹茶白朱古力 $48
😋👍🏻:👅👅👅.7/5分
特濃宇治抹茶白朱古力

差唔多每一枱都會嗌!!
亦都係依間店既名物🤭
用宇治抹茶粉同明治4.3鮮奶沖製~
飲落都好滑順 依然飲到抹茶味
😋👍🏻:👅👅👅.6/5分

好耐無食心太軟!! 我表示興奮🥰
勁流心😍😍😍得佐喇阿媽!!!!🤭
食落抹茶味好香濃 但又唔會太甜
個皮都好fudgy 但我自己鐘意口感再鬆軟啲~~

🍦簡佐玄米茶 同樣地茶味好夠
如果想個味特出啲可以簡豆腐雪糕🍦
應該會再清新啲😚
總結,
小店以各種玩味壁畫做主題 配合返創意料理😚 每款配搭都好特別 最怕就係伏 但幫你地實測佐質素唔錯 我次次黎都會選擇困難🙈 仲要份量好多 我兩次都要打包🤫 我最推介都係一訪既墨魚pizza 因為有薯蓉做餅底 超喜歡的💕
煙三文魚軟殼蟹墨魚pizza
煙三文魚軟殼蟹墨魚pizza