2017-07-26 793 瀏覽
趁住今日下晏得閒,賴生靜靜雞出發去佐敦準備小驚喜,等一陣接屈小姐放工果陣比個Surprise佢(其實賴生覺得有個爲食既女朋友真心好好嫁  睇尼屈小姐平時肯定落左好多好多迷藥落賴生度),賴生今次就睇定晒所有野,做足功課咁黎到《品穀》,一間屈小姐最近經常掛係嘴邊既麵包舖身為抹茶迷+麵包迷既屈小姐最最最想試到《品穀》最新推出既《流心抹茶牛》,而賴生知道佢每日逢1330同1530就會出爐,所以賴生已經盡快趕到現場好可惜⋯慢左14分鐘既關係,賴生見到一名女士疑似買左4個《流心抹茶牛》導致斷貨,賴生只好退而求其次買左另一款新推出既《流心芝麻牛》,臨走前店員好心提示我要即刻食,不過Sorry ar,賴生知道你既好意同用心,但佢都係決定等埋屈小姐放工一齊先食等左大約4個鐘之後,屈小姐終於放工啦,佢見到個《流心芝麻牛》就即刻展露開心而爲食既笑容,究竟呢個包好唔好食呢?就等我地為你揭曉:1)流心芝麻牛角包(攤凍左食版):4.5⭐️雖然攤凍左成4個鐘,但一打開個袋已經芝麻香撲鼻,更正既係牛角包個表面係仲脆嫁!屈小姐同賴生咬落去果陣,麵包碎四濺,真心覺得呢個牛角包做得好好!可以想像到熱辣辣既時候有幾脆! 而且攤
(其實賴生覺得有個爲食既女朋友真心好好嫁
 睇尼屈小姐平時肯定落左好多好多迷藥落賴生度

好可惜⋯

,究竟呢個包好唔好食呢?就等我地為你揭曉:

流心芝麻牛角包

1)流心芝麻牛角包(攤凍左食版):4.5⭐️

而且攤凍左食都唔僧覺得油或者漏,好過坊間好多牛角包

再者,牛角包內層次分明,係見到好多層酥皮做成既窿窿架!認真!係熱既時候食會有幾脆呢?我諗森美同小儀都會比爆脆

中間既芝麻流心呢,咬開好吸引,流心力超強,初初食頭幾啖都感受到幾重黑芝麻既味道,隨後就係香甜既忌廉味,都唔錯,但如果芝麻力再提高D更佳,(再多D芝麻流心醬更好
)!
此外,牛角包外皮有一條條既芝麻黑邊,外貌好靚,不過個包冇芝麻味嫁!

#成功博得紅顏一笑
#下次要帶屈小姐現場即食
#強烈要求流心抹茶牛加量
#強烈要求加推多一爐係放工時間後既
#是日工作多,但好慶幸能一一準時完成
#多謝耶和華既照顧
#多謝細心賴生成日比Surprise屈小姐