餐廳: 華姐清湯腩
資訊:

2019-06-25 703 瀏覽
平日午餐時間十二點打後,多數會見到人龍。 今日專登避開人潮,十一點零鐘去到天后華姐食番碗牛腩。早一點光顧有兩個好處:第一不用排隊,第二可以選擇想吃的部位,今次我就點了爽腩。湯底清澈香甜,飲得出花左唔少時間同心機 餚製, 米粉份量適中,不會碎濕濕,連湯一齊食 很享受。坑腩方面也是炆得十分出色, 這個位置如果煮得火喉唔好,會有點韌和黐牙,但係今次我食呢幾嚿就冇呢個情況但略嫌筋膜底的肥膏有點過多 。如果一大嚿食就會有啲肥膩,扣左少少分,但整體都唔錯。至於環境方面華姐剛剛新裝修但位置都係偏狹窄 ,如果你要我畀五十蚊食一碗粉麵而又要排長龍嘅話我會選擇隔離舖頭。
平日午餐時間十二點打後,多數會見到人龍。
今日專登避開人潮,十一點零鐘去到天后華姐食番碗牛腩。