2020-02-21
今時唔同往日,一向 #座無虛席 嘅 #大煱口,呢晚變得人流稀疏🤨 或者大家都怕感染而唔敢嚟 #打邊爐😉 心口有個勇字嘅我地,一於少理... 食埋呢餐先算啦🤣 以往密密麻麻嘅擺設,依家都變得寬敞。朋友話好肚餓,當然我要盡我所能,叫到一枱都係 #火鍋料 啦!其實講真呢度真係幾抵食㗎, #餐牌上 九成嘅 #食物 都係 #任叫任食,而 #汽水、#涼茶 都包嘅,不過朋友就寧願自費叫咗幾罐 #啤酒,佢話飲 #可樂 會肥呀🤣🤣 #小秘書 當然唔執輸,加錢叫咗份 #桶蠔 返嚟,雖然只係得三隻,但係其中一隻蠔仲大到成罐啤酒咁,至啱喎呢 #蠔痴🤪 不過美中不足係個 #蕃茄豬骨湯底 味道實在太甜,唔知師傅係咪落錯咗啲糖,當鹽嚟做 #調味 呢?搞到我要叫啲 #生番茄 返嚟落湯中和返個味道😤 至於食物方面,#火鍋料 都好新鮮呀,而我就最欣賞佢嗰啲 #鮮蝦,新鮮得嚟又啖啖肉,以 #火鍋放題 嘅講,質素算唔錯。唯獨可以改善吓嘅係 #服務員態度,唔好下下扮見我唔到先得㗎🥴