2021-03-09
一路都冇機會去試,次次都勁多人排隊,終於早兩個月比我試到la。佢有好多台式小食可以任點,同埋配料選擇好多,淨係講丸類都有超過十款。 今次我揀既係美國SRF極黑牛套餐($208),湯底就揀左鴛鴦湯底,牛大人秘方麻辣鍋同埋牛大人紅燒牛骨鍋。兩款湯底都好濃味,但係我就有啲後悔兩個湯底都揀咁濃味既,一路食落去會感覺有啲太多,應該揀一個濃既湯底,一個清啲既湯底,咁樣會好啲。 呢度既配料好似丸類、菜就係出去出面夾既,但係都仲有好多台式小食同埋肉類係可以坐係個位到用QR code 落單,如果唔想出去攞嘢食,或者驚疫情唔係太衛生既話,可以淨係用QR code 落單,都好多野食揀。 好欣賞呢度既係,呢度落單要既嘢,係真係會比足你,同埋黎得好快,唔會好似一啲其他放題店咁你點10碟佢先攞1碟比你。同埋呢度既牛係真係幾唔錯,唔會太肥,有幾種唔同既牛既位揀。同埋呢度我覺得必點既係鴨血,配埋個麻辣湯底食好正。同埋個人私心覺得炸午餐肉都好好食,雖然放題食午餐肉好似好唔抵🤭仲有好多嘢食都好好食,好似蟹籽墨汁漿、台式蛋餃、竹炭海鮮丸、芋頭貢丸,呢啲都係係其他火鍋放題到冇乜點見過既嘢。同埋黎到呢到一定要食佢地既台式小
仲有好多嘢食都好好食,好似蟹籽墨汁漿、台式蛋餃、竹炭海鮮丸、芋頭貢丸,呢啲都係係其他火鍋放題到冇乜點見過既嘢。同埋黎到呢到一定要食佢地既台式小食,好似鹽酥雞、肉燥飯、甜不辣、小香腸,款款都好味。雖然係放題,但係呢啲小食既質素絕對高過放題既水準。特別鍾意佢既鹽酥雞,唔會太乾,雖然稱唔上好好食,但係以放題黎講,已經算係好高質。
係呢度一路烚下烚下,一路飲佢地既茶,感覺冇咁肥膩。我試左佢地既桂花烏龍,好好,唔甜,清清地,中和翻打邊爐既油膩。 個人覺得牛大人係真係好食既,同埋個質素絕對對得住個價錢。