晚飯時間, 姐夫提議去間新開既串燒店. 於是一行四人到這間新開鋪頭.環境算上好, 地面跟桌面一樣, 有一層薄薄的油. 沒有菜牌, 只得點菜紙. 款式一多. 叫了三個組合, 每個組合分別有三款串燒. 分別叫了"烏燒", "和牛燒"及"吉烈組合".鳥燒組合還可以, 但和牛組合真的差到不行. 和牛厚燒, 和牛竟然十分有"趙"頭, 而且唔熱. 其他的牛肉燒也沒有牛肉味. 不過一山還有一山高, 吉烈組合, 吉烈魷魚, 吉烈蠔同吉烈蝦, 完全食唔出係海鮮. 只食得出一團炸粉. 又乾又實. 你話裏面係石頭都得. 至止, 我們決定理單走人.服務方面, 真係無得頂. 串燒竟然係五分鐘內全部奉上, 快到不得了. 莫非店員唔知串燒要熱的嗎? 一次上晒, 唔凍都擺到凍啦. 如止環境, 食物加服務質素, 盛惠二百幾, 食得沒說話好講. 希望早日換鋪, 唔好拖低褔老村道的食店質素.

2010-04-04