2023-05-26
工作的超級超級累,就想吃點好東西餐廳價錢我覺得其實唔係好貴,但係入到去有一種高級餐廳嘅感覺首先入到去坐低,店員超親切的殷勤飲遞上一杯熱茶, 我畀滿分店長,好耐冇試過去一間餐廳食飯,覺得咁有禮貌,令人哋直情諗定下餐都想返嚟再食今次揀咗犇盛合呢個餐超級大份,又有刺身、牛肉、雞肉、海鮮 仲有蔬菜,每次食完都係冚住個肚走蟹肉沙律蔬菜新鮮,醬汁唔會太多, 蟹肉份量食完係會令人覺得滿足刺身三點就話係三點,但係其實有4種蟹柳、北寄貝、三文魚、吞拿魚野菜盆識食就梗係先落菜,等個湯底更加清甜啦大蔥、粟米、娃娃菜、冬菇湯底揀咗日本花膠元氣雞湯鍋牛肉我覺得份量不少有三種澳洲一級肉眼、安格斯小牛扒、 五花腩最正係嗰個雞肉,一開始連埋菜放入去到最尾食最後嗰件仍然係非常嫩滑魚、帆立貝、 虎蝦虎蝦開一半仍然好大隻, 蝦頭有膏,蝦肉爽口打邊爐最怕叫魚肉,怕會有骨今次魚肉完全冇骨,非常鮮味,魚肉結實帆立貝都好大隻最鍾意一個人打邊爐,想食乜就食乜覺得生啲又可以再放返落去所以話服務態度滿分係無論加湯+茶,店長都好細心咁留意住, 完全唔需要出聲叫食到最尾上埋豆腐雪糕,完美的終結
餐廳價錢我覺得其實唔係好貴,但係入到去有一種高級餐廳嘅感覺
今次揀咗犇盛合
蟹肉沙律
蔬菜新鮮,醬汁唔會太多, 蟹肉份量食完係會令人覺得滿足
刺身三點
就話係三點,但係其實有4種
蟹柳、北寄貝、三文魚、吞拿魚
野菜盆
識食就梗係先落菜,等個湯底更加清甜啦
大蔥、粟米、娃娃菜、冬菇
湯底揀咗日本花膠元氣雞湯鍋
牛肉我覺得份量不少有三種
澳洲一級肉眼、安格斯小牛扒、 五花腩
最正係嗰個雞肉,一開始連埋菜放入
去到最尾食最後嗰件仍然係非常嫩滑
魚、帆立貝、 虎蝦
虎蝦開一半仍然好大隻, 蝦頭有膏,蝦肉爽口
打邊爐最怕叫魚肉,怕會有骨
今次魚肉完全冇骨,非常鮮味,魚肉結實
帆立貝都好大隻
最鍾意一個人打邊爐,想食乜就食乜
覺得生啲又可以再放返落去
食到最尾上埋豆腐雪糕,完美的終結