2021-06-23 215 瀏覽
黃昏於東薈城附近散散步,沿途綠樹林蔭,舒適寫意。搜尋一下附近有咩地方可以用餐、休息一下,俾我發現到 Sheraton酒店旁邊一間相當有品味嘅餐廳!門面及店外位置都好有渡假感覺,店內環境亦明亮舒適,被安排坐到窗邊梳化位,好寫意啊🏜 Go Green Go Healthy $88好草綠嘅一盤沙律🥗 中文名叫綠色健康生活,令我覺得食咗佢就成為健康人仕✅主要材料有羽衣甘藍、藜麥、好Creamy嘅牛油果🥑 仲會食到紅卜卜嘅紅石榴籽及核桃碎,口感好豐富!全部都係營養價值高嘅食材呢💚 加上沙律醋好清新,更提升美味!整碟夠重份量~飽肚感十足Softshell Crab Burger $158夾著巨型軟殼蟹好吸引!炸粉夠薄夠脆,內裡軟殼蟹肉香軟,炸得出色👍🏻 漢堡都有驚喜,經烘熱過,帶出陣陣竹炭麵包香~伴碟沙律就有西柚拌酸瓜絲,相當清新酸爽,能夠中和返食炸嘢嘅熱氣,配搭夠哂得宜☕️Cafe Latte $35🍹Lemongrass & Earl Gery Iced Tea $48食物都好高質,價格又唔貴,店員服務熱心殷勤,用餐感覺真係好似去咗外國渡假咁⛱ 好滿意呀!非常值得再回訪🥰

Go Green Go Healthy $88

Softshell Crab Burger $158