2020-07-06 1220 瀏覽
平日乘坐山頂纜車到山頂一日遊,大熱天時下,山頂廣埸地下有間<奈雪之茶>,見有珍珠奶茶類飲品及雪榚,環境亦幾靚,便坐下來休息一下。<黑芝麻雪糕 $12>呢個黑芝麻雪糕喺山頂廣場呢個location竟然賣12蚊,簡直係仲抵食過M記,二話不說立即俾錢落order,小朋友同大人食雪糕,當然超級開心。黑芝麻雪糕的黑芝麻味道極重極濃郁,而且吾會過甜,配埋朱古力味嘅雪糕脆筒,感覺誠意十足,非常好味!!~<凍頂寶藏茶 $33>味道其實像是台式珍珠奶茶,珍珠非常彈牙,但珍珠唔算好大粒,茶同奶嘅味道都算平均,但唔算非常濃郁,佢比珍珠奶茶特別嘅地方係,上面有cream,同埋有一啲脆脆嘅粒粒,入口感覺多點層次和實在感。餐廳環境優雅,價錢吾貴,而且味道水準不錯,值得一試。

<黑芝麻雪糕 $12>

<凍頂寶藏茶 $33>
餐廳環境優雅,價錢吾貴,而且味道水準不錯,值得一試。

下午茶