2022-08-14 189 瀏覽
(*´∇`*)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈假日同朋友去左土瓜灣啟岸,內在環境同街外環境真係格格不入,好似去左趟日本🇯🇵而且所有都係日式餐廳,岩曬想黎個偽日本旅行打卡食好西✨而果日我地去左其中一間cafe🍴無論環境定食物都頗高質~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜蕎麥麵沙律碗 $92 (4.5/5)第一次食沙律碗,凍食好特別好開胃岩曬夏天✨份量幾大碗,色澤鮮艷,望到都流口水🤤有紅腰豆🫘南瓜🎃牛油果🥑沙律菜🥗蕎麥麵,非常適合走健康路線既我蕎麥麵配上柚子醋,酸酸甜甜非常好食不得不說,南瓜控絕對會愛上呢到既南瓜🤎唔愛南瓜既我都對佢留下了深刻印象~係非常爽脆鮮甜!第一次試呢種口感既南瓜,估唔到可以咁出色同行友人都表示被南瓜驚艷到🤪┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜炸魚布里歐配蕃薯條 $88 (4/5)外表似bagel 既包😹原來係法國奶油麵包🥯外酥內軟也有奶油的香氣。第一次食覺得甜甜地,外表烘得金黃色好吸引而且包包好軟熟,味道有甜甜的奶油味🤩小黃瓜同炸魚柳配搭完美,仲很邪惡啊。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Hojicha Milk Chocolate $58 (2.5/5)個人覺得朱古力味有
(*´∇`*)
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
而果日我地去左其中一間cafe🍴無論環境定食物都頗高質~

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜蕎麥麵沙律碗 $92 (4.5/5)
蕎麥麵配上柚子醋,酸酸甜甜非常好食
同行友人都表示被南瓜驚艷到🤪

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜炸魚布里歐配蕃薯條 $88 (4/5)
小黃瓜同炸魚柳配搭完美,仲很邪惡啊。

個人覺得朱古力味有點兒蓋過焙茶味🙈

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜Espresso Tonic $55 (4/5)
個人偏愛nutty 豆✨加左tonic水令到咖啡飲落會有一種酸酸既味👍🏻夏天飲一流,似咖啡版可樂😻

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜Ice Matcha Latte $50 (2/5)
另外友人點了抹茶牛奶🥛,抹茶味有啲淡