2017-12-04 121 瀏覽
好耐冇嚟過愉景新城啦,最近去咗親子餐廳Fullhouse Kitchen食晚飯,強烈推薦。除咗環境適合帶小朋友嚟之外,我覺得都好啱三五知己嚟食飯,因為好抵食,樣樣都係幾十蚊兼大大份!點咗小食沙嗲雞串(6串),雞肉燒得剛剛好,完全唔乾,沙嗲醬仲有少少花生碎嘅口感,好惹味!開頭以為呢間係西餐廳,點知都好多東南亞菜式,見到連喇沙同海南雞飯都有得食。點咗海南雞飯,雖然雞肉份量唔多,但勝在肉質嫩滑,完全唔嚡,而且唔會太鹹或者太油膩。雞皮薄薄一片,咬落微微帶爽脆。醬料有齊三款,黑豉油、辣椒醬同薑蓉。辣椒醬酸辣醒胃,蘸少少更加吊味。唯一需要改善嘅地方係雞飯無咩雞油,我嫌太過健康呢。見到蛋糕櫃嘅西餅好精美,我哋就點咗一件柚子蜂蜜卷蛋試下,估唔到好好好好食!!!!呢款係季節限定,蛋糕好鬆軟,食落有清爽滋潤嘅柚子蜂蜜嘅香甜味,味道好清新。入面嘅cream亦好輕盈,好有水準,$22我覺得都抵食呀。