2023-05-22 311 瀏覽
放假一支公,由馬鞍山坐車去柴灣,就係為咗試傳聞中嘅魚柳包。10:00出發,去到已經差唔多11點,由巴士站行落去5分鐘左右。未到食飯時間,人流唔算太多,求其搵張路邊嘅枱坐低。姐姐問我食乜,我就話魚柳包啦!佢話我今日好好彩,因為平時上晝係冇魚柳包賣㗎 !真係好彩,如果唔係特登由馬鞍山出到嚟冇得食就慘啦!(不過之前睇過佢哋個早餐Menu,係有賣魚柳包個喎?)坐低3分鐘杯凍奶茶已經嚟到,個包就等咗差唔多10分鐘,嚟到都相當震撼!嗰塊魚柳嘅size完全超過晒個麵包,差唔多多咗一倍。麵包烘得脆脆,魚柳底下有青瓜蕃茄同埋生菜絲,醬汁似千島汁,酸酸甜甜幾好!塊魚柳好脆,咬落去有汁㗎 !呢個包唯一一個缺點,就係塊魚太大,有啲無從入手嘅感覺,最後我選擇食咗半件魚先,整體用餐經歷愉快,個魚柳包真係抵食夾大件!用餐途中發生咗件趣事,斜對面個叔叔投訴,話佢個豬扒飯叫咗扣底,點解都仲係咁大碟?個姐姐話巳經比少咗飯!個叔叔話豬扒點解唔同佢扣底?我聽完都拗晒頭🤣🤣
放假一支公,由馬鞍山坐車去柴灣,就係為咗試傳聞中嘅魚柳包。

2023-05-22
早餐