今朝早去完佐敦度做義工,同朋友兩個人去佐敦尋求美食,行咗好耐都決定唔到食咩嘅時候咁岩就見到一間印度餐廳, 好似係新開嘅之前都未見過!一於去睇吓有咩食!😎餐廳嘅環境都非常之闊落仲有埋酒吧,疫情過後可以飲番杯!😝今日就脆脆地食住啲嘢食先冇得去泰國又好想食青木瓜沙律味道之清新,可口同平時食泰國餐廳嘅木瓜沙律好唔一樣,清爽,唔會好甜,好鍾意!食完好開胃!我哋再嗌左個芒果乳酪Mango lassi果然新鮮整出嚟係唔同啲,好香濃嘅芒果味,入口非常之香滑!唔鍾意飲甜野嘅我都覺得味道啱啱好印度燒烤雞肉廚師拎出嚟嘅時候...「咋咋咋」真係新鮮滾熱辣雞扒喺鐵板上邊香煎緊,一下子傳出一陣好香燒烤味!忍唔住即刻將檸檬汁沾滿雞肉上!果然燒烤雞嘅雞肉外脆內滑!入口仲好多汁添!同平時一般印度餐廳做嘅做法好似有啲唔一樣,感覺上廚師烹調技巧甚高!之後叫咗個咖喱牛肉呢個印度咖喱牛肉就勁啦用咗26種香料去製作而成,牛肉炆得好入味每一啖都食得到多啲係用好多唔同種嘅香料炮製而成,而且唔食今日嘅朋友都食得津津有味我哋仲叫咗印度薄餅同埋馬來西亞薄餅一齊點咖喱食!真係好食到停唔到口!一問之下原來廚師係喺五星級酒店度做過,亦曾經喺馬會
一於去睇吓有咩食!😎餐廳嘅環境都非常之闊落
仲有埋酒吧,疫情過後可以飲番杯!😝

今日就脆脆地食住啲嘢食先

冇得去泰國又好想食青木瓜沙律

我哋再嗌左個芒果乳酪Mango lassi

印度燒烤雞肉

之後叫咗個咖喱牛肉

我哋仲叫咗印度薄餅同埋馬來西亞薄餅
一齊點咖喱食!真係好食到停唔到口!

一問之下原來廚師係喺五星級酒店度做過,亦曾經喺馬會度煮過好多唔同嘅特色菜!唔怪得知佢做嘅菜嘅味道咁高水準!

喺餐廳裏面仲有唔少印度人嚟幫襯!
我相信呢間餐廳疫情過後一定要大排長龍等位!

不過我都唔擔心佢哋有做埋外賣速遞,疫情定係疫情過後我都可以安心咁坐喺屋企享受咁好食嘅印度菜!