2015-09-03 2378 瀏覽
25/8 朋友買了團購coupon共5張,$90可作$150使,每人只可用一張,一行5 人, 便來吃飯了。原本打算散叫的, 因為全女生都吃的不多, 但經理忽然對我們說: 其他分店不可以用coupon叫套餐的, 但我這間店就可以! 好似好著數咁, 女人貪小便宜的心態又出現了, 忽然又改為叫套餐. 我們5個女生, 已經是叫四人餐了, 但都是很多野食. 首先又是前菜拼盆, 因為是第一道菜, 大家都好肚餓, 又每份只有四件, 大家都想試味, 很快就掃清了.  原本想散叫一碟的糖醋排骨最好, 可惜每人只分配到一粒. 這個炸魚也是四條的, 而且很難分. 好在有位朋友是不吃魚的. 好順利分晒. 但後來其中一位朋友又說不喜歡吃, 唔好食, 又推出來叫我們分埋佢果份. 其實魚也不是不好食的, 可能炸的煮法不是她喜好. 我覺得OK的. 可是每人已經吃了一整條魚, 要再吃的utility就好低. 那大半條魚就一直的放著...還有紅燒外婆肉, 是用一個"鄧盅"上枱的, 很有特色. 散叫時我已經想叫了, 剛好套餐內也有. 個盅好像很深, 很大煲咁, 其實大家都知道, 有一大半是吉的, 有底部扥住. 雖然一半肥肉
25/8
我們5個女生, 已經是叫四人餐了, 但都是很多野食.

還有紅燒外婆肉, 是用一個"鄧盅"上枱的, 很有特色. 散叫時我已經想叫了, 剛好套餐內也有. 個盅好像很深, 很大煲咁, 其實大家都知道, 有一大半是吉的, 有底部扥住. 雖然一半肥肉一半瘦肉, 但都好味, 完全無肥肉又點會好味呢? 但我的朋友對於這個菜很有保留, 每人只吃了一舊.

最後, 5個人吃4人餐飽到上心口, 仲要再打包左一個外賣盒既食物走!! (當然係包括那條魚)
好在個餐最後無飯麵, 如果唔係就要兩個外賣盒啦.

雖然有coupon唔會貴左好多, 但我相信散叫是更合乎經濟及環保原則~
2015-08-25