2021-07-30 536 瀏覽
呢間日本菜我attempt咗第二次先成功🙊 第一次因為偷懶無事先book枱,點知去到就摸門釘,當日咁啱內部裝修暫停營業😔 所以今次醒左啦~book定枱先去食😛估唔到六點半去到已經坐滿左一半嘅客人 ,我上網做research個陣見呢間舖頭嘅食物都幾精緻。所以即使係一人晚餐,我都order左3款食物🙈:1️⃣芝士年糕🧀 ($48)又係芝士related🧀🤪 呢間居酒屋嘅芝士年糕暫時係我食過最好食嘅芝士年糕!一咬開佢好似空氣咁軟綿綿,隨即入邊嘅芝士流心就會彈出嚟焫親你個嘴🙊 一啲都唔會油膩☺️👍🏻2️⃣三文魚三味🍣 ($52)呢款顧名思義就係有三件唔同味嘅三文魚🤣有原味三文魚、柚子三文魚、黑松露三文魚(上圖由左數起),雖然你見到可能長得一小點,但係其實味道已經好足夠,鐘意三文魚既可以一戰🤤3️⃣ 牛油果軟殼蟹卷🥑( $78)救命⁉️我一見到個份量真係嚇咗一跳,呢個價錢竟然有成八舊咁多?個炸軟殼蟹一啲都唔腥,個牛油果熟嘅程度啱啱好,最喜歡呢一個牛油果軟殼蟹卷嘅地方,就係餐廳唔會特登用好多壽司飯去整大個卷物,而係用材料填好填滿😳👍🏻

所以即使係一人晚餐,我都order左3款食物🙈:

1️⃣芝士年糕🧀 ($48)

2️⃣三文魚三味🍣 ($52)

3️⃣ 牛油果軟殼蟹卷🥑( $78)

2021-07-12