2021-05-24 876 瀏覽
上一次入園就食咗廣場飯店啦,今次就嚟食下西嘢,大街餐廳!我哋呢日11點入園,上次都見到大街餐廳都好多人等,於是睇完少少嘢影咗幾張相之後就走去餐廳,眼見餐廳門口就有一條龍,心諗大家咁早食飯?再問之下原來佢哋留定名晏d食,如果walk in就都仲有位!眼見咁嘅情況唔餓都係食咗先,咁就入咗去啦,果時先11:30am。我哋被安排咗喺門口隔離張四人枱度,雖然係喺門口隔離,但係啲冷氣都尚算OK!望下餐牌,講真都係來來去去嗰啲嘢,咁我就叫咗個大街精選套餐,有前菜,主菜,我仲加錢要咗個甜品同埋要咗啲汽水!過咗一陣,個嘢飲就嚟啦!居然個可樂係玻璃樽支裝可樂,雖然係細樽,但佢勁舊氣,好耐冇飲啦,好正!之後嚟個頭盤,釀雞翼炸薯絲蝦洋蔥圈,個釀雞翼好正,有芝士味!主菜我要咗特色三文治,一上枱,個三文治亂到一個點,一定要用手執完再食,食落就正常味啦,感覺應該比burger輕掛!甜品焦糖朱古力蛋糕,估唔到估朱古力蛋糕做得唔錯,入面舊焦糖唔太甜,但可惜份量太少,得果2粒!你食緊飯嘅時候,居然個15周年特別巡遊出現,咁就可以喺餐廳坐定定睇啦!埋單一人$269,有3樣嘢食加嘢飲,算ok啦!
上一次入園就食咗廣場飯店啦,今次就嚟食下西嘢,大街餐廳!

樽裝可樂

釀雞翼炸薯絲蝦洋蔥圈

特色三文治

焦糖朱古力蛋糕

埋單一人$269,有3樣嘢食加嘢飲,算ok啦!
2021-05-22
樽裝可樂