餐廳:二少廚房 (觀塘)地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下6B-6C號舖平日對人行善,甚或傳福音,你都無法估計何時會改變到一個人,唯獨種子已經撒播,你的行為亦同時在一點一滴的成為見證,總有一天神會親自作工,那時候收成的日子也到了二少廚房前身係二少甜品🍮,由賣港式甜品到依家賣燉湯同港式食物都係一個幾大嘅轉變,難得經過一於試下佢地嘅野食😋薑蔥手撕雞泰國絲苗香米 $57手撕雞份量幾多,雞肉痴住少少雞皮,亦加上芝麻,令手撕雞更香更吸引🤤。睇下,一夾起啲雞肉真係一絲絲架😍,仲配埋油生菜🥬,營養指數達標🤓;飯就選用咗泰國絲苗香米,好有屋企嘅感覺☺️,撈埋薑蔥一流韭菜豬肉餃配栥飯 $57韭菜豬肉餃都幾足料🥟,不過我就覺得餃子皮略為厚咗啲🙈,勝在佢嘅清湯底都幾清甜,仲配埋栥飯或者炒麵,我就揀咗栥飯😚,好耐無食喇,煙韌得黎仲有惹味嘅餡料,睇相你又估唔估到有咩呢😆?我就食到有榨菜同肉鬆喇🤪叫套餐仲配一杯豆漿或者熱茉莉花茶,豆漿豆味香濃,唔會太甜,我幾鍾意👍🏼;堂食係用外賣盒,有啲唔環保♻️,不過疫情下都明白嘅每日經文:我們行善,不可喪志;若不灰心,到了時候就要收成。所以,有了機會就當向眾人行善,向信徒一
餐廳:二少廚房 (觀塘)
地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下6B-6C號舖

薑蔥手撕雞泰國絲苗香米 $57
飯就選用咗泰國絲苗香米,好有屋企嘅感覺☺️,撈埋薑蔥一流

韭菜豬肉餃配栥飯 $57
韭菜豬肉餃都幾足料🥟,
不過我就覺得餃子皮略為厚咗啲🙈,
勝在佢嘅清湯底都幾清甜,仲配埋栥飯或者炒麵,

每日經文:我們行善,不可喪志;若不灰心,到了時候就要收成。所以,有了機會就當向眾人行善,向信徒一家的人更當這樣。
——‭‭加拉太書‬ ‭6:9-10‬ ‭
2020-08-21
8 分鐘 (堂食)