2022-12-24
今日同女朋友收工黎到荃灣行街街,去到荃新天地見到依間古今二都喺依度開左分店!之前喺觀塘都食過佢,非常高質,所以諗都無諗就衝入去。佢依間野啲食物名好有創意🤣 首先我地叫左個龍卷風沙律做前菜,之後叫左兩個卷,「煙花」同「火山」,最後加個鹽燒鯖魚就啱啱好。首先個龍卷風沙律,其實我平時好少食沙律,嫌啲菜冷冰冰,但依個絕對係其中一個我食過最好食既沙律無誇張!!佢係由蟹柳絲,生菜,中華沙律,蟹籽同埋脆脆撈埋,口感好有層次,再加埋佢個特別嘅沙律醬,有少少辣辣地吊一吊味,非常之開胃!!私心推介依個沙律然後個鹽燒鯖魚,女朋友都好中意,佢係用網燒,層皮燒到好脆,亦都唔會食到好腥,不錯不錯。黎到卷物「煙花」,即係下面蟹柳卷上面再加吞拿魚蓉,蟹籽同埋少少脆脆,好唔錯,吞拿魚蓉鮮味再加埋個卷,出奇地襯,比like!最後就係「火山」,想講佢既presentation真係一流,店員會拎個盤上黎,然後點火,兩邊既火加埋中間既一大堆蟹柳絲就形成名乎其實既火山,型到喊。雖然佢只係普通既蟹柳卷,但堆積如山既蟹柳絲令到入口啖啖都係滿滿既蟹柳,大滿足des!依間餐廳的確無令人失望,保持一貫水準,絕對推介👍🏻👍🏻
依間餐廳的確無令人失望,保持一貫水準,絕對推介👍🏻👍🏻