2022-01-17 412 瀏覽
今日放假,同一位朋友到熱鬧的深水埗區尋找好嘢吃!尋尋下見到一間門口排哂隊的越南小舖! 企在門口已聞到一陣陣丶香噴噴的🍅蟹膏味!一於取飛排隊試一試👍👍👍👍👍 蔬菜燉牛腩 $60呢個菜一定要叫~因為逢星期六日先至有得叫! D牛腩炆得好冧~ 個汁好入味~加埋啲薯仔及紅蘿蔔~簡直冇得頂!佢會跟埋個麵包~個麵包睇落好似好普通~但係外脆內軟!點埋啲汁簡直係very good👍👍👍👍👍蟹膏蕃茄湯檬 $55我喺門口排隊是就係問到呢碗嘢香噴噴入嚟一定落order, 真係冇令我失望~啲湯底好有🍅嘅酸味!嗰嚿蟹膏完全好有鮮味!👍👍👍👍烤豬肉撈檬$55呢個撈檬同出面越南撈檬冇乜分別~但啲汁都好出色👍👍👍👍👍越式法包 $ 45呢個法包焗出嚟都好好食!一啖咬落口好鬆軟~~~ 裏面仲有啲醬汁~~ 味道一流😍😍😍😍 我哋太心急食!所以攞咗一小部分才記得影相咸檸七 $15👍👍👍👍👍牛油果沙冰 $30🥑🥑🥑🥑🥑我見每張枱都有一杯!試一啖之後~感覺真係冇喺出面飲過甘好味 ~佢真係好有牛油果的味道!完全沒有溝水丶 真材實料 😂😂😂😂總括來說呢間小舖 :雖然環境不是大, 但係真的值得排隊來食!最後我忍唔住因為實在太飽~所以外賣

蔬菜燉牛腩 $60

蟹膏蕃茄湯檬 $55

👍👍👍👍
烤豬肉撈檬$55
呢個撈檬同出面越南撈檬冇乜分別~但啲汁都好出色

越式法包 $ 45

咸檸七 $15

牛油果沙冰 $30🥑🥑🥑🥑🥑

最後我忍唔住因為實在太飽~所以外賣佢最出名嘅紙米卷返屋企與家人分享!家人都讚口不絕!點埋佢自家製的醬料! 冇得彈!

2022-01-16
25 分鐘 (堂食)