2022-07-02 1021 瀏覽
五月尾某一天到此店加工四樣海鮮慶祝老公生日,是第一次幫襯,問咗加工費是 HKD70-HKD80 一斤,肉蟹一隻一斤多 (薑蔥炒蟹)、一斤蟶子王 (豉椒炒)、一斤大蝦 (蒜蓉開邊蒸)、一斤花甲王 (豉椒炒),四樣海鮮總共的加工費是 HKD290.00。七月初再次幫襯,是第二次,慶祝本人生日,都是這四樣海鮮,份量一樣,只是隻肉蟹改咗避風塘炒蟹,係個老闆叫我哋試吓佢個避風塘炒蟹,重點係佢冇同我哋講個加工費是不同的, 最後食完埋單時,四樣海鮮總共的加工費是 HKD480.00!我哋奇怪點解咁貴?!問佢點解… 佢話避風塘炒蟹係$190/斤,我哋當堂呆咗,我話你冇講過喎!佢話避風塘炒蟹一向都係咁貴架啦!又話我哋啲蟶子唔止一斤!😡😡😡 我哋兩個響樓下街市買完上黎加工,唔通我哋唔清楚個份量咩!真係好嬲呀!😡 本來想再理論!但隻佬見我生日,就話算啦!俾錢走人就拉咗我走喇!總結:亂收加工費,無標明價錢,永不再幫襯!😡😡😡 完!

總結:亂收加工費,無標明價錢,永不再幫襯!😡😡😡 完!
2022-07-01
生日