2011-08-17 17 瀏覽
同老公二人本想到小甜谷試一試谷祖林的甜品, 但行到街口發現了一間裝修都幾靚的甜品店, 兩口子便轉太殺入呢間叫PUDDING 的甜品了, 截糊呢, 呵呵一入到去, 見一位胖胖的店員在製作甜品, 看上去很面善, 好似某電影見過他出鏡, 是安娜馬得連娜嗎? 很舊的電影, 係金城無做的, 我幾鍾意睇GA看完餐牌, 沒有心水想食咩, 反而對牆上的剪報好有興趣, 而我們跟報導中的提議, 試左綠茶豆乳有丁呢碗有丁賣相十分好, 用匙更仔細品嘗, 會發現好濃厚的豆腐味, 中心有綠茶味的布丁, 整體的味道其實淡了點, 跟想像中的味道有少少距離, 因為是晚想食甜一D的甜品, 可能我地揀錯食物, 不過其實唔係難食GA餐廳比較細, 坐面向門口的BAR台比較高, 唔可以講得上坐得舒服, 但有一點抵讚係地方好乾淨企理, 下次要試小甜谷了, 未試過呀

2011-07-30