ChubbyBowtie
九龍灣2小時日式涮涮鍋放題
ChubbyBowtie
2025-09-03
關注
呢日過咗嚟牛気嘅新分店食個豐富lunch,揀咗任飲任食120分鐘嘅Lv4套餐,主打澳洲穀飼黑安格斯牛、SRF美國極黑牛同埋海鮮放題🥳 餐廳定期推出唔同嘅主題,呢期”泰Happi”有多款泰式嘅推介菜式💛

鍋底
我地嗌咗鴛鴦鍋,有帶點辣辣地泰式船麵湯,真係同泰國食船麵好相似🫢 入面主要有芽菜同埋香脆豬皮,我哋用佢嚟煮泰式麵真係好夾。另一款我地嗌咗日式牛骨濃湯,帶少少微辣,攞嚟落牛肉真係一流🍲

肉類
呢個套餐主打SRF美國極黑牛同埋澳洲穀飼黑安格斯牛,兩款嘅肉味都好濃郁又美味,令人好滿足🐮 另外雞腿肉好厚身,入口幾juicy,係gym buddy嘅天堂🐥

海鮮
海鮮都係任食,真係回本之選🫶🏻 有即食嘅三文魚刺身,今期特別推介有泰式生蝦刺身,蝦肉好爽口🦐 其他火鍋用嘅海鮮包括日本帆立貝、爽脆水魷、大海蝦、青口、花膠同埋墨魚滑,選擇都好多元化㗎🥰

火鍋配料
自助吧嘅食物排列整齊,有多款新鮮嘅本地水耕菜🥬 自助區仲有丸類,個人幾鍾意爆濃芝士丸🧀 仲可以用QR code落部份火鍋配料,手打黃金蝦丸係蝦仁包裹住鹹蛋黃,一啖大滿足🍤

甜品
有多款榴槤主題嘅甜品,D24榴槤雪米糍呢個真係大推,一客包括咗一粒D24榴槤雪米糍同埋D24榴槤果肉,真係令人好滿足呀💛 另外自助包仲可以攞到榴槤巴斯克、榴槤芝士蛋撻、榴槤大福同埋榴槤炸彈,真係梗有一款啱你心意。另外仲有鮮柚楊枝甘露、開心果泡芙、同埋店舖限定嘅十勝紅豆豆乳冰豆花😗 呢日有開心果口味嘅唧軟雪糕🍦

飲品
飲品方面主要有無糖茶、汽水 、韓國飲品都有供應🥤

呢餐食足120分鐘真係好飽,食咗好多靚牛靚海鮮,特別鍾意呢度嘅環境好光猛舒適,食得更加起勁,泰happi啦😍