2023-05-31
餐廳泰國人主理,店員友善得嚟又識講廣東話🤗, 食物好食CP值高💰🍤皮蛋炸蝦餅 $69有8件,有幾件皮蛋呈流心狀💋入口有齊3種口感,綿滑既蛋黃、爽口既蛋白同彈牙既蝦餅,點埋甜酸醬正😋🥗青芒果軟殼蟹沙律 $85面頭都有幾多軟殼蟹🦀,下面墊底嘅係青芒果沙律🥗軟殼蟹要襯熱食,如果唔係會比沙律整腍🤌🏻整體軟殼蟹+酸酸哋嘅沙律好夾👍🏻🥩青檸燒牛肉 $128推介❣️牛肉好嫩,堆到成座小山咁,份量好多食到其他野食哂,d牛肉都未食完🤣燒得外面焦香裡面嫩滑,肉味濃郁,牛肉口感有嚼勁,搭埋酸甜醬汁好開胃😋泰式船湯火鍋 $158第一次見有船湯火鍋🥘,好似放大版既船麵咁😂火鍋有豬肉、肉丸、炸豬皮等🐷,另附4款麵,船湯夠濃郁👻,唔想食火鍋既話,$50叫碗船麵食都好抵食😎🥤珍多冰 $25夏天熱辣辣飲番杯珍多冰正🧊Overall九龍城泰國菜林立🏘️,但我食過嘅都唔係間間都咁好味抵食🤪,今次試左其中一間唔錯嘅🥳,店員服務都好細心,想食泰菜不妨考慮一下
🍤皮蛋炸蝦餅 $69
🥗青芒果軟殼蟹沙律 $85