2019-06-10 135 瀏覽
今日放假去咗九龍城,終於可以試一下期待已久Layer's嘅日式pancake,佢喺openrice都有好多唔錯嘅口碑 !地道小店不太寬敞, 採用開放式廚房 ,裝修主色調為tiffany blue幽雅少女風格,花了不少心機 ,難怪成為打卡熱點!我哋當日12點去到不用排隊, 而且仲係第一台客,服務員較為被動應該係不想打擾人客。是日午餐$128 (平日係$108 )有三個courses 、包一個意粉 、原味pancake和飲料,頗為化算!雞肉菠菜苗荷蘭汁意大利粉芝士味濃 意粉軟硬度適中。抹茶紅豆班戟Pancake比較厚身,有豐滿的空氣感! 軟綿綿 入口即溶。原味pancake拉花熱朱古力寶貝女思思至愛, 整杯朱古力 瞬間飲畢進食期間 ,人群漸多並且以女性為主 ,環境不算嘈吵 。食物不錯性價比高 ,見到係用心經營!比起要過海排隊嘅flipper's 又是另一種悠閒的體驗。
,佢喺openrice都有好多唔錯嘅口碑 !

,難怪成為打卡熱點!

雞肉菠菜苗荷蘭汁意大利粉

芝士味濃 意粉軟硬度適中。

抹茶紅豆班戟

原味pancake

拉花熱朱古力

寶貝女思思至愛, 整杯朱古力 瞬間飲畢

• 招牌pancake