2019-06-25
睇完中醫,約左老公係附近食野,openrice見到依間新既居酒屋,試下先~我地點左d 串燒:銀杏串燒 $18第一次食,口感好得意,有點煙靭,加左sake 去燒,好香銀杏味,感覺有點似飲緊腐竹糖水既銀杏,好特別。厚切牛舌 $38真係好厚切,咬落d牛油爆晒出黎、超好食!燒雞皮 $28超大塊雞皮,好少見,咬落即刻聽到好清脆既卜卜聲。咸咸地,又帶點雞油香,好好味。荔枝五花豚肉串 $38一咬,先嘗到荔枝既香甜滲入口中,之後係五花豚肉既香同脆,加埋好夾好好味!秘製免治雞肉棒 $38配日本雞蛋、先打混隻雞蛋,再將免治雞肉棒點一點再食,好香雞蛋味。免治雞肉棒外脆,裡面肉嫩,依個親子棒,正!安格斯牛肉串燒 $38大大粒,好香黑椒味,肉質軟又香!而且裡面仲好juicy!另外,有我鐘意食既:咸魚豬肉棒$38依個好得,好似日版咸魚肉餅,但係做左棒,好香咸魚味,同豬肉好夾,好正!明太子紫菜飯團 $38外面既紫菜香,再加上燒飯團既香同脆,好想咬完一啖再接一啖,加埋明太子,少少辣,好惹味,好快KO左佢。牛油伴飯可配香蔥/莞茜 $48好特色,我從未試過,但我超鐘意牛油,所以想試!一上已經聞到好香蔥味,加上醬油一邊伴一
我地點左d 串燒:
銀杏串燒 $18
厚切牛舌 $38
真係好厚切,咬落d牛油爆晒出黎、超好食!
燒雞皮 $28
超大塊雞皮,好少見,咬落即刻聽到好清脆既卜卜聲。
咸咸地,又帶點雞油香,好好味。
荔枝五花豚肉串 $38
秘製免治雞肉棒 $38
免治雞肉棒外脆,裡面肉嫩,依個親子棒,正!
安格斯牛肉串燒 $38
大大粒,好香黑椒味,肉質軟又香!
而且裡面仲好juicy!
另外,有我鐘意食既:
咸魚豬肉棒$38
明太子紫菜飯團 $38
牛油伴飯可配香蔥/莞茜 $48
好特色,我從未試過,但我超鐘意牛油,所以想試!
一上已經聞到好香蔥味,加上醬油一邊伴一邊香氣撲鼻。
食落去蔥爽口,爽著好香既醬油同牛油味,👍🏻
最後佢地 送左甜品俾我地,我地揀左揀抹茶同豆乳味。
豆乳好香,加左黑糖點綴。
綠茶味濃,紅豆夠甜。