2015-07-20 1133 瀏覽
今日同S先生黎到九龍城搵食,老老竇竇黎黎去去都係泰國菜,睇下揀邊間,行下行下我都行左快一小時😱😰S先生話快d決定食邊間,佢開聲既話唔決定就煩😂拿拿聲揀左間唔係好多人細細間既泰菜-泰禾美店員都係泰國人但識講廣東話(呢樣好正常其實😂)我主要想講泰國人開既應該都唔會太差😅服務又好,叫完送勁快就上菜😱冬蔭公(細size)-細細鍋,顏色同香味都夠,好多蝦響入面😱有約5隻,食一隻試下先😱😱😱好彈牙呀,平時食果d都唔會咁彈牙,好讚👍湯好鮮甜,唔會太辣太酸,係香港人鐘意既口味,好快清晒😂柚子大蝦沙律-呢間就普通啦,正常柚子沙律,蝦都係好彈牙,柚子就唔係話太甜菠蘿炒飯-本人推介👍真係好好好好好好食,有d意外點會係呢樣好食😂食左咁多年菠蘿炒飯,平時果d都冇乜味,一味加好多好多菠蘿落去搞到唔好味,但呢道個味道好正,好香,覺得好值得叫😂燒生蠔-叫果時都擔心會唔新鮮,食第一啖就覺得好新鮮呀😱燒完仲可以保持到咁好難得,不過個醬就有d淡左少少,可能唔想蓋過生蠔鮮味,整體唔錯,同埋只係$20/隻,抵食👍飲品方面-行左咁耐真係好需要啤啤佢,S先生唔飲酒,唯有我自己飲一大支😂佢叫果杯菠蘿沙冰幾好,好清新,好新鮮既菠蘿味,

冬蔭公湯細

柚子大蝦沙律

菠蘿炒飯

燒生蠔$30/隻

象啤👍
菠蘿沙冰

佢叫果杯菠蘿沙冰幾好,好清新,好新鮮既菠蘿味,食泰菜咁熱氣好岩飲呢杯。

埋單$25x, 比我預期中平,可能叫得少送,但就好滿足,清晒咁走👍下次會再黎
2015-07-19
5 分鐘 (堂食)