2021-05-16
我係網上見到呢間日本居酒屋好似好正,所以就同咗個friend 嚟試下。估唔到閒日都咁多人,好彩好哋早早訂咗位姐。最後我哋食到十點先走真係好多嘢食同嘢飲,唔怕揀到啱心水。明太子三文魚石鍋飯($88)- 有啲驚訝竟然有滿滿嘅明太子,一開頭仲諗住得幾舊。配埋三文魚一齊撈飯食真係好香,加埋底下有飯焦同份量咁多,好掋食。鰻魚串燒($38串)- 我哋嗌咗2串,蒲燒鰻魚真係正到不得了好惹味。個鰻魚一啲都唔腥,仲好軟滑添。雞肉漢堡串($38)- 好有口感,點埋蛋黃醬更香。個蛋黃醬畀多咗,所以用嚟撈飯食都得。柚子雞串($26)- 本身係普通嘅燒雞肉串,但係加咗柚子醬喺上面,成個感覺唔同晒,帶岀咗清新同甜味。半熟吞拿魚($88)- 原來係厚切吞拿魚,啖啖肉好滿足,配上蔥花同芝麻更加好味。雞皮餃子($68)- 呢個真係好特別,咬落去有啲脆雞皮嘅質感,而整體又唔會覺得油膩。
真係好多嘢食同嘢飲,唔怕揀到啱心水。