2017-03-07 447 瀏覽
九龍城出名食泰菜,但今次友人邀請我同佢一齊係九龍城食日本野,食牛!本身我是拒絕的,但一聽到呢到係用火山石去燒,唔同一般既鐵板燒!應該會更加有風味吧?!!!咁就破戎一次食牛喇!牛石的MEUN好有日本feel喇已經!2個人order咗個牛石精選盛盒入面包括::::::::日本佐賀和牛,澳洲霜降和牛,澳洲霜降和牛牛舌,美國頂級牛小排,美國頂級牛仔骨,鹿兒島咲雞,熊本產白豚,熊本產豚腩。來到的時候,每款都有個牌仔寫住係咩肉,好貼心!唔洗每次食都問/ 食完都唔知自己食左咩!而且肉的色都好鮮艷,非常吸引!已經急不及待開始燒肉喇!!!!店員都好貼心,會俾埋個timer我地計時,等我地燒肉果時唔會燒耐左而破壞肉質。特別推介澳洲和牛::: 入口即溶,而且肉質好嫩,油脂豐盈均勻。第2推介: 美國牛小排,牛味非常濃,牛香突出,肉質爽嫩,唔會乾身,雪花平均油脂不太多!另外,其實店內設計亦非常細心,爐上面有個抽煙機,立即吸走煙~所以離開的時候,衣服都完全冇燒烤的味道!再ORDER左個沙津,同埋幾件壽司!沙津: 沙律醬分量剛剛好,唔會太多,但蟹籽分量十足!!! 青瓜味都唔會好濃好青,易入口的!仲叫左燒菠蘿同埋天婦

應該會更加有風味吧?!!!

咁就破戎一次食牛喇!
牛石的MEUN好有日本feel喇已經!
2個人order咗個牛石精選盛盒

入面包括::::::::

美國頂級牛仔骨,鹿兒島咲雞,熊本產白豚,熊本產豚腩。
來到的時候,每款都有個牌仔寫住係咩肉,好貼心!

唔洗每次食都問/ 食完都唔知自己食左咩!

所以離開的時候,衣服都完全冇燒烤的味道!
再ORDER左個沙津,同埋幾件壽司

仲叫左燒菠蘿同埋天婦羅

菠蘿燒完都唔乾!正呀!

天婦羅蝦都好彈牙~

推介goodgoodgood!!!!
2017-02-23
  • 牛石精選盛盒