2005-12-30 8 瀏覽
其實之前未知九點半後有半價七折嘅優惠,已經去食過一次晚飯,嗰陣冇特價已經覺得以咁好嘅食物質素算係抵,尤其是嗰隻$30嘅大閘蟹,絕對冇欺場,大隻兼好食過鴻星。後來見到其他食家啲評語,知道九點半後原來咁抵,當然要一去再去啦。暫時嚟講,真係唔覺得特價時段嘅食物比正價時段差同細碟,服務態度亦都ok。蠔仔粥嘅主角蠔仔大隻兼鮮味,配角方魚亦都香脆可口,如果想試多啲其他菜式,兩個人share一碗已經好夠,一鍋太多喇。呢度嘅蠔餅口感同出面食到嘅好唔同,幾特別,有啲煙勒,好似食薄撐咁。魚旦麵就麻麻地,魚旦尚算ok,啲麵嘅口感都幾差。潮式炒河幾好味,份量同材料都好夠,啲蝦同肉絲都好好味。鹵水嘢就淨係試過豆腐、鵝片同墨魚,豆腐超滑,鵝片好入味,呢度嘅墨魚只有淡淡嘅鹵水色,有別於其他地方嗰啲染到橙紅色嘅墨魚,好鮮味。仲有一樣唔記得叫乜乜雙橐,係蝦橐同蟹橐嚟架,兩款都好食,但係外層包咗腐皮嘅蟹橐就比較突出,超級好食﹗

魚旦麵就麻麻地,魚旦尚算ok,啲麵嘅口感都幾差。

潮式炒河幾好味,份量同材料都好夠,啲蝦同肉絲都好好味。