📌 小草十八怪石鍋米線 (旺角)旺角鬧市新開左一間樓上米線店,地理位置非常有優勢,地鐵站行兩三分鐘就到🤣最啱行到攰又突然有米線癮嘅人😋❗️-🔸菜單種類:米線、串燒、荷葉飯、小食🍲石鍋米線($97)最隆重推介呢一款石鍋米線!!本人真係第一次嘗試呢一種米線嘅食法🤣滾燙的石鍋首先放芽菜、蒽,防止肉類黏底,然後再陸續放挑選嘅9種餸菜,倒入自選湯底,焗上3分鐘,新鮮滾熱辣嘅石鍋米線就可以食用啦!🤤🤤🤤唔使驚到時唔識,因為店員哥哥都會好細心咁樣介紹,逐步逐步教你做🥰🥰特別推薦幾個餸才可以選擇,花膠、蕃茄牛肋骨、仲有鮮魷魚圈,呢幾個餸喺其他米線店都好少出現,可以嚟呢度一試!🤩🍢串燒系列有好多種串燒選擇雞中翼串燒($15)-一串兩隻雞翼,烤得焦香,油都迫哂出嚟,一啲都唔油膩😛牛舌串燒($15)-牛舌肉厚,燒得好香口😎司華力腸串燒($15)-調味都係孜然味,夠晒大條🤤秋刀魚串燒($20)- 調味都係孜然味,同秋刀魚味道好夾👍🏻見到價錢唔好嚇親,真係比起其他出邊嘅燒烤店平,質素亦都好好😱😱串燒性價比方面我比10分!🍽臘腸蒸排骨荷葉飯($40)夏天最適合食荷葉飯😝荷葉飯用蒸籠上,我哋今次掛住食串燒,荷葉飯擺咗
📌 小草十八怪石鍋米線 (旺角)

最啱行到攰又突然有米線癮嘅人😋❗️

🔸菜單種類:米線、串燒、荷葉飯、小食

🍲石鍋米線($97)
最隆重推介呢一款石鍋米線!!
本人真係第一次嘗試呢一種米線嘅食法🤣

🍢串燒系列
有好多種串燒選擇
牛舌串燒($15)-牛舌肉厚,燒得好香口😎
司華力腸串燒($15)-調味都係孜然味,夠晒大條🤤

🍽臘腸蒸排骨荷葉飯($40)
夏天最適合食荷葉飯😝
荷葉飯用蒸籠上,我哋今次掛住食串燒,荷葉飯擺咗15分鐘左右,竟然都仲係熱辣辣!!飯量大概係兩碗飯左右。有次食荷葉飯蒸得太黏,呢度嘅荷葉飯,米粒粒粒分明,米香濃~
2021-08-03