2021-02-17
知道了激安燒肉工房在尖沙咀新開了一間姊妹分店,當然要立即去試試啦!新開的驚安燒肉商店,足足有4,000呎,而且餐牌菜式選擇更多,而價錢卻相當平民化,人均只需$2XX就已經可以食到飽,摟住個肚離開。當中的五大名物當然唔可以錯過啦!盛合、和牛、厚切我黎啦!廣島蠔(2隻)經煮熟後的廣島蠔仍然大大隻,而且蒜香味十足。厚切牛舌芯牛舌芯可自己選擇口味,我這次便先試他們的黑椒鹽口味,來到時已見非常厚身,超吸引。火炙後牛味濃郁,有彈性且軟嫩多汁,回味無窮。椒鹽燒大虎蝦名付其實的大虎蝦,足足有筷子咁長,已用竹籤串起,方便燒烤,大虎蝦入口肉質彈牙,勁厚肉,必叫之選。柚子漬雞肉山 驚安抵食就一早知嫁啦,但估唔到雞肉份量都堆到成座山咁多,而且他們自行以柚子醃製保證新鮮。名物柚子漬雞肉果然不同凡響,雞肉肉質細緻嫩滑,入口有種柚子清香感覺,非常Juicy,推介推介!九宮格燒牛盛盒來到今次來食的王牌 - 九宮格燒牛盛盒!!一來到已經心心眼,一次過便滿足了9個願望 (9款不同的牛:A4和牛三角、頂級牛小排、厚切牛舌芯、辣漬翼板肉、Prime牛肉眼、汁燒護心肉、黑毛牛仔骨、紫蘇漬一口牛梅花、一本壺漬牛肋肉,真係相當豐富
當中的五大名物當然唔可以錯過啦!盛合、和牛、厚切我黎啦!
廣島蠔(2隻)
經煮熟後的廣島蠔仍然大大隻,而且蒜香味十足。
厚切牛舌芯
火炙後牛味濃郁,有彈性且軟嫩多汁,回味無窮。
椒鹽燒大虎蝦
柚子漬雞肉山
九宮格燒牛盛盒
來到今次來食的王牌 - 九宮格燒牛盛盒!!
一來到已經心心眼,一次過便滿足了9個願望 (9款不同的牛:A4和牛三角、頂級牛小排、厚切牛舌芯、辣漬翼板肉、Prime牛肉眼、汁燒護心肉、黑毛牛仔骨、紫蘇漬一口牛梅花、一本壺漬牛肋肉,真係相當豐富,啱晒牛魔王嘅我!
識食嘅你當然由淡味食到濃味,而各款牛都各具特色,油花均勻、入口即溶、油脂豐富、牛味濃郁、油香四溢。
重點係份量不少,真係令我食到停唔到口。