2018-09-06 303 瀏覽
約左朋友一起去食lunch放題,貪多野食揀又可以坐得耐,所以就book左大滿喜。位置都幾近地鐵站係apm隔離就係。 雖然我地係book平日,但平日都幾多人食,個場都差唔多滿晒。一入到去環境都幾乾淨,位置都唔會太逼,幾好坐,而且order都跟得幾好,我地叫左所以野都有黎,無漏單,呢樣真係令人十分滿意。黎到野食,刺身都幾多款,而且都幾新鮮,甜蝦同帶子果然無令人失望。最令人驚喜係泰式生蝦,味道無會太濃同太辣,可以encoure幾次,因為每碟只有兩隻。壽司都有好多唔同款,每款都好吸引,平日放題唔會點食壽司嘅我都食左唔少。炸物、天婦羅同串燒都做得唔差,唔會燒到好乾或者炸到燶晒,好似翠肉瓜咁,咬開面仲有汁,所以都好好食。仲有就係呢度竟然有人參雞湯同魚翅燉湯飲,味道都無差,唔會淡到無味咁,重點入面真係有翅同參,誠意十足。除左平時畫嘅放題紙之外,呢度仲有個拎雪糕/甜品/生果同飲品嘅地方。 雪糕都有幾多款:有崔巢脆皮、韓國雪條、雪米糍... 而飲品我覺得都比其他放題多,除左平時都有嘅汽水、茶類飲品,呢度仲有自家製清酒,可惜我唔飲酒,大家下次黎可以試試。

2018-08-24