2020-09-11
疫情期間都無試過同先生撐枱腳,今日放低大帝俾婆婆就去食下野二人世界,揸車去左灣仔係附近睇下有咩食,見到bakehoxxx勁多人排隊,想試下都係等下次。原本泊左車係汕頭街,行到去廈門街見抄緊牌,先生等佢地走左又泊返去廈門街話抄完短時間唔會再抄我去睇食咩先,去左附近既Mr crab, 見未食過就試下,要上2樓,地下應該係外賣區。探完熱就睇下食咩先,叫左個卡疆牛肉漢堡,露易斯安那寶石,墨西哥鮮蝦檸檬咯嗲。卡疆牛肉漢堡熱辣辣,漢堡夠厚又多汁調味剛剛好,個包面好多芝麻增加芝麻香氣,很不錯。露易斯安那寶石類似benedict,但個English muffins變左做蟹肉餅,個蟹肉餅好好食啖啖蟹肉帶點鮮甜味,加埋Poached egg,煙三文魚同荷蘭醬汁好好味。墨西哥鮮蝦檸檬咯嗲個汁有好多唔同既配料,有芒果,菠蘿,牛油果,墨西哥辣椒等等酸酸甜甜帶辛辣,個配搭好match。叫左杯熱朱古力香濃好味,但另一杯凍檸茶就唔夠茶味。環境乾淨企理,都有唔少人黎食午餐。見到門口魚缸有新鮮波士頓龍蝦好吸引,下次要試下海鮮袋。
叫左杯熱朱古力香濃好味,但另一杯凍檸茶就唔夠茶味。