2021-07-23
屯馬線開通左, 唔好講 大西北 或者馬鞍山,即使係九龍東出九龍城都方便快捷左。無論 係一家人出去食泰國菜或是食個便飯,都可以更多選擇。今次揀左龍泉,完全貪佢無論菜式定價錢都夠親民,由魚蛋粉到 懷舊扒餐滑蛋丼,到各類炒粉麵飯,都有得選擇, 唔使怕屋企人唔啱食。晚市家常小菜, 各類小炒蒸煮都有, 而且蒸魚都可以mix and match, 豉椒蒸冬菜蒸清蒸, 鯇魚倉魚黃花魚都有, 士多啤梨骨生炒骨蒸肉餅, 又有不同的炒菜,多配搭。套餐跟飯跟湯跟飲品, 最特別的是是日餐湯是苦瓜煲黃豆湯,清涼而帶甘, 連不愛吃苦瓜的人也會覺得易入口。豉椒蒸倉魚少骨啖啖肉,蒸得嫩又唔會柴,而且都大條,唔會食完唔夠喉。簡單用豉汁蒸,是久違了美味的豉汁蒸倉魚。蜜椒薯仔牛柳牛柳粒軟嫰, 薯仔粒粒炸過外脆內軟,醬汁惹味之餘仲好有鑊氣。炒生菜跟餐可以 加配 蒜蓉炒青菜,生菜炒的爽脆!跟餐還有飲品, 不得不提紅豆冰,豆豆多又綿!
豉椒蒸倉魚
蜜椒薯仔牛柳
炒生菜
跟餐可以 加配 蒜蓉炒青菜,生菜炒的爽脆!
跟餐還有飲品, 不得不提紅豆冰,豆豆多又綿!