2018-01-07 162 瀏覽
其實佢唔係唔好味或者係價錢貴 而係佢之前實在要排太耐隊仲要係街排所以令人卻步 最近聽到朋友講而家唔駛排好耐 所以就決定再去去到樓下發現以前長長既人龍的確係冇左 上到去只係等左10分鐘就有位啦 墨爾本龍蝦堡 - 龍蝦肉既份量好澎湃 每一啖咬落去都有龍蝦肉 佢鮮嫩既肉質同沙律醬撈埋提升左個鮮味 個包本身有少少甜甜地 再加上佢烘左個表面 令到佢脆脆地 同龍蝦肉既質感成對比 其實最重要既係呢個注明係數量有限 所以點都要試下啦 果然冇令我失望呀肉米里肌起士可頌 - 鬆軟溫暖既牛角包夾住半溶既芝士 已經令人流晒口水 芝士面有粟米粒及煙肉粒 底下仲要有生菜及火腿 材料十足 一定要試呀可能真係有一段時間冇黎啦 原來佢而家加左幾款粉麵 檳城海鮮叻沙冬粉 - 本來呢個係我男友叫既 不過我被佢既香味吸引左 即刻搶左黎食左先 通常食呢d粉麵我慣左飲左個湯底先 因為個湯好飲既話個麵都唔會太差 呢個湯個味好濃 係我鐘意既喇沙個種味 坦白講佢冬粉既粉量唔算好多 但係佢既餸就好多 其實芫茜下面係有半隻糖心蛋 而相中既魷魚只係得半隻 另外仲有半邊係浸左入個湯入面 魷魚除左大舊之外仲要係彈牙爽口 冬粉亦好煙韌 果然係有驚

可能真係有一段時間冇黎啦 原來佢而家加左幾款粉麵

檳城海鮮叻沙冬粉 - 本來呢個係我男友叫既 不過我被佢既香味吸引左 即刻搶左黎食左先 通常食呢d粉麵我慣左飲左個湯底先 因為個湯好飲既話個麵都唔會太差 呢個湯個味好濃 係我鐘意既喇沙個種味 坦白講佢冬粉既粉量唔算好多 但係佢既餸就好多 其實芫茜下面係有半隻糖心蛋 而相中既魷魚只係得半隻 另外仲有半邊係浸左入個湯入面 魷魚除左大舊之外仲要係彈牙爽口 冬粉亦好煙韌 果然係有驚喜呀