2018-08-28 1726 瀏覽
友人生日晚飯,揀咗FOFO去食西班牙菜。友人係Super Monday嘅會員, Meat & Rice menu有買一送一嘅優惠,抵食。有年幾兩年冇去, 食物依然保持水準, 抵讃!一坐低送嘅餐前小點, 一向都係我嘅心頭好,番茄包鬆脆, 好味我哋要咗一杯red, 一杯white Sangria, 佢哋仲有pink 同埋bubbly sangria可選擇🍷頭盤呢個皇帝蟹牛油果沙律,喺頂嘅係香草雪葩, 蟹肉鮮味, 混和埋伴碟嘅松子,味道清新!🦀🥑主菜揀咗烤乳豬同埋龍蝦paella (半份), 乳豬皮好脆, 龍蝦有膏,飯就略為濕咗少少,但味道一流!🐖🥘一頓飯點都要有一個菜,揀咗西班牙炒小青椒,我前年去西班牙嘅時候成日都食,係當地嘅特色菜式💃甜品揀咗無花果拿破崙,啲無花果好鮮甜, 拿破崙餅都整得唔錯! 為晚餐寫上一個完美嘅句號P.S. 我訂座嘅時候只係mark咗慶祝生日,但係當甜品上嘅時候,見到插上蠟燭同埋寫上Happy Birthday, 為我及友人送上驚喜,服務好貼心💖

蕃茄包 & Olives

White & Red Sangria