2018-10-16 158 瀏覽
今晚同好朋友黎左呢間人氣高既餐廳食飯,冇諗過除左甜品好食,佢既主菜同小食都一樣好食!我同朋友大概7點左右到餐廳,餐廳分左兩層,我地安排係樓上既座位,環境都算寬敞,不會太迫!座低後侍應為我地準備了一樽水,非常貼心!同朋友好多野想食,於是就叫左2個小食、1個飯1個意粉同埋2個甜品....飽到傻左!蟹肉蕃茄牛油果沙律,賣相非常靚,十分似係高級餐廳食既前菜!面層係蕃茄、中間係有黑松露既蟹肉,而最底層係牛油果醬,碟中還有沙律菜同有少少辣粉既多士,將蕃茄蟹肉牛油果配埋脆卜卜的多士一齊食,口感非常好!絕配!而沙律菜亦有黑醋醬點綴,感覺清新開胃!炸蘑菇釀雞肉,蘑菇本身好清新,而雞肉亦不會很肥,將兩樣食材變成一個炸物,夠創新!配埋餐廳提供既沙律醬,感覺很清新,不會太油膩!墨魚汁魷魚扁意粉,原來呢個意粉係有少少辣的,不過幾惹味,配上餐廳附送既檸檬汁,酸酸辣辣夠醒胃。另外D魷魚都好彈牙!春雞黑松露意大利飯,賣相已經好靚,雞腿肉質嫩滑,好juicy,外皮脆卜卜,好好味!而意大利飯唔會太"傑"或者太稀,剛剛好,黑松露味都好出!鮮果乳酪奶凍配有幾款不同的生果,而雪糕用上乳酪雪糕,酸酸甜甜十分解膩,而最底有牛奶味奶

蟹肉蕃茄牛油果沙律
而沙律菜亦有黑醋醬點綴,感覺清新開胃!
炸蘑菇釀雞肉

墨魚汁魷魚扁意粉
春雞黑松露意大利飯

鮮果乳酪奶凍配有幾款不同的生果,而雪糕用上乳酪雪糕,酸酸甜甜十分解膩,而最底有牛奶味奶凍,幾重奶味!唔錯!
另一個係綠茶紅豆奶凍,綠茶雪糕同個奶凍都有綠茶既甘味,而D cream 有淡淡既紅豆味,都係一款唔錯既選擇!

下次一定會再黎試下其他甜品,同埋要試下呢間餐廳既飲品,因為睇落都好似不錯!
2018-10-15
蟹肉蕃茄牛油果沙律