呢間系一間用運動同波鞋概念而設既餐廳,所以裝修都有花過心思,但在我而言,最緊要都系實事求事,食物最重要。Edison西柚味即是with reference to愛迪生既電燈膽,所以個「杯」都比較有特別。西柚味道濃,好似飲緊西柚蘇打汽水既,幾fresh,平時鍾意西柚果汁既你必然要一試。呢「渣」名為Blue Punch既飲品相當有份量,能倒出大約四杯,用黎share就岩曬。味道同賣相都好有海洋既感覺,甜甜地幾有果香,因為入面放左唔同既水果,有蘋果、士多啤梨等,令味道更加清甜。這是板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁,肉眼扒質感滑嫩,無論是切或是咀嚼都毫不費勁! 但味道雖然有牛味,但未見濃厚,不是太突出的菜式。呢款香煎鱸魚配香蒜牛油非常惹味,由於平時既煎鱸味都相當清淡,但系配左香蒜牛油汁之後,每吋魚肉都滲透既烤蒜既蒜香同牛油香味,令本身清淡既魚肉當堂變得好有意思,味方認真唔錯!
2016-05-19