2022-10-14 543 瀏覽
做野做到成夜晚9點左右諗住係附近食野,見到間野幾靚又有牛扒食就入左去,但佢9:30就last order 同埋收semi-buffet bar既野,諗住都唔關我事,我只食扒。就入左去,因為超肚餓。但原來佢哩間係主打食semi-buffet ,即係你叫主菜佢都包埋你食一個~$250既buffet, 但都唔少野食架,因我去到已經好晏唔會再加食物,所以條片既食物好似好少咁。但種類都唔少,但我要留肚食主菜,所以只食左好少。😋美國特級牛柳威靈頓 + 黑松露野菌汁 $498 (包一杯餐茶)好似都未食過威靈頓牛柳,只係知道有酥皮包住舊肉,賣相唔算好靚,但肉汁都係鮮甜,肉質地偏淋,始終都係牛柳。嗰醬汁就唔係太出黑松露味,普普通通。可能唔係太啱我口味,我鍾意食有口感嘅牛扒。但係呢個價錢包埋Semi-buffet就超級抵。😋德國腸拼盤 $288 (送啤酒一杯)叫哩個$288既拼盤都包左Semi-buffet架,食得多既人都超抵。同埋一大班朋友食下傾下又多食物款式揀,係開心既。個腸反而有少少驚喜,唔算好咸,但三款又分唔到有咩味道唔同,份量都好多,最後都要打包。😋Semi-buffet Bar以我記得係有蝦,

😋德國腸拼盤 $288 (送啤酒一杯)

😋Semi-buffet Bar

以我記得係有蝦,青口,螺,壽司,沙律,冷盤肉,甜品,春卷,咖哩角,泰式生菜包,滷水紅腸,炒蜆,粟米,餃子,雞翼,咖喱燒賣魚蛋,菜,中式湯。

其實賣相係唔差,同lunch buffet差唔多。尤其蛋糕賣相一流亦都唔會好甜。

如果唔係咁夜去就可以試多啲食物,但性價比黎講係絕對高。不過餐廳主打係生蠔同埋紅酒,生蠔都好抵食。下次早啲嚟再試過去其他食物。大食嘅你可以去一試。

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

登堂 (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave2樓

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #觀塘美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #semibuffet #威靈頓牛柳 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner