中午出開黎尖沙咀做野,天氣咁熱就想食返d開胃既菜式~一於就約左朋友仔試下「銘興山西刀削麵」,主打山西刀削麵,更提供特色冷伴麵及各款麻辣小食,岩哂我~———————————————————-熱伴牛筋腩刀削麵  - 份量足大大碗,熱伴麵加入花生粒,青瓜絲及特色醬料,層次感豐富~我地揀既牛筋腩大大件而且炆至軟淋入味;刀削麵粗身大大條,口感煙韌,食得夠滿足~———————————————————-口水雞飯 - 雞肉份量認真豐富,雞髀、雞翼及雞胸一一提供,重點係個口水汁,集齊麻酸辣味道,食落惹味又過癮~———————————————————-麻辣牛𦟌(少辣) - 呢度既涼伴小食亦好出色,麻辣牛𦟌厚薄適中,滷水香味突出,加埋餐廳既特色麻辣醬,食得好滋味~———————————————————-郊外油菜 (菜心) - 食落咁多肉,叫返個油菜balance下先,菜心大條得黎又好爽嫩,大大碟好抵食~———————————————————-純手工制竹庶茅根馬蹄水 / 純手工制雞骨草羅漢果法濕茶- 呢度仲推自家制既養生飲品,夠哂多元化,朋友仔最鍾意純手工制竹庶茅根馬蹄水,微微甜入口夠哂滋潤,值得一試~-凍檸
中午出開黎尖沙咀做野,天氣咁熱就想食返d開胃既菜式~

———————————————————
-凍檸茶- 我就揀左冰凍又夠大杯既凍檸茶,茶味濃郁又夠解渴~

🌟餐廳:銘興山西刀削麵
📍地址:尖沙咀厚福街2號地下A號舖