2009-03-24 41 瀏覽
星期六下午茶時份, 在銅鑼灣正想tea一tea, 芝心批男友提議到丹麥餅店試試馳名熱狗, 一於跟! 第一次去丹麥, 門外都有一小堆人, 排左一陣, 睇住佢即叫即整, 加上懷舊陳設, 別有一番風味~~~終於買左熱狗同豬扒包~熱狗 ($9): 熱哄哄的, 不錯, 個汁酸度適中, 不俗! 條腸幾好味, 仲有肉汁不太乾~ 可惜個包…烘左有少少脆, 但係就幾乾下, 無乜麵包香味, 但整體ok!豬扒包 ($11): 都係熱哄哄的, 塊扒好大下, 覆蓋包面, 好脆, 仲有少量肉汁, 好味~, 個汁都唔錯, 不過太少了, 下次可以叫多汁! 個包一樣都係差少少….烘左有少少脆, 但係乾乾地, 又無乜麵包味, 好普通, 但整體都不錯~~~不過….以呢個地段, 呢個陳設加呢個價錢食到呢個質素, 我覺得係Good呀! 下次會去再試其他食物~

終於買左熱狗同豬扒包~

下次會去再試其他食物~
豬扒包 - 好大扒呀!
豬扒包@紙袋
熱狗~~~
即叫即整~ 睇見到覺得熱呢...
童年回憶之舊式快餐店食物牌
喜愛的舊式餐牌
門外的一小堆人
丹麥餅店大招牌
2009-03-07
豬扒包 - 好大扒呀!
豬扒包@紙袋
熱狗~~~
即叫即整~ 睇見到覺得熱呢...
童年回憶之舊式快餐店食物牌
喜愛的舊式餐牌