2016-09-14
這家丹麥餅店十分之出名,出名的不是佢哋嘅包點,而係隔離好似小時候讀書嘅小食部,最受歡迎!我想泥食好多次但係佢一實在太早收,好多次諗住行過都冇機會食到,今次我就決定特登搭車過嚟,喺呢度落車買好過包先至做野。偏偏嚟到呢啲咁特色嘅店,我就會有啲緊張!行入去嘅時候戰戰兢兢,又未望清楚想食乜嘢,然之後見到姐姐嘅眼神有點凶狠,就想打退堂鼓。唔係姐姐嘅問題,而係我習慣咗呢啲咁嘅情況,要交比身邊嘅幫我叫。但係今次我要自己泥,我冇需要別人嘅幫助都要好好做自己!幸好娛姐的眼神只不過係習慣性凶狠,好溫柔咁樣同我講問吓我要咩。最後我揀咗個炸石斑魚柳包說真的這個如流包售價$18十分之抵食。因為裏邊的炸石斑魚比面包更大,而且包和魚柳全部10分新鮮熱辣辣,尤其是呢個渣石斑塊外層10分脆,而且油份不多,不是賣新鮮魚樓為招牌,但偏偏係就有一種豐富嘅石斑彈牙質感!$18吃到這個質素絕對物有所值!大概我一定會再來試試豬扒包和漢堡包,立多年風采依然, 大家有時間不妨溝通,她店丹麥餅店都應該會試吓這種有小至大都令人難以忘懷的小時候感覺!
喺呢度落車買好過包先至做野。