2020-01-24
今日又到左日本料理肚子既時候,黎到朗豪坊咁多次,竟然一直錯過左呢間丸十料理,好彩今日都唔遲,入到餐廳感覺好舒服及high class,樓底好高完全無壓迫感,同平時常見既日本餐廳相比,更舒服而且唔會好迫。🔷限定二人套餐 💰688🔹雜錦野菜沙律 💙80/100沙律菜非常新鮮爽口,加埋車厘茄同醋汁,酸酸甜甜令人十分開胃。咋外沙律面頭加佐白飯魚仔,配合埋沙律菜一齊食口感十足。🔹豐洲特上刺身 (五點)💙85/100(牡丹蝦、活赤貝、拖羅、鯛魚、金目鯛)五款刺身件件新鮮厚切。牡丹蝦連埋蝦頭大大隻,鮮甜彈牙。拖羅入口即溶,非常甜美味。另外幾款水準都高質,又鮮又甜,食到十分有滿足感。🔹鐵板燒日本地雞 💙75/100雞扒使用來自日本既走地雞,煎完再用鐵板呈上枱面,雞皮煎得出焦香之餘咬落脆口,肉質嫩滑又有汁,隔離蓮藕片上有啲綠色的醬點黎食,味道辣辣哋,有另一種風味。🔹丸十壽司盛合 💙80/100(海膽軍事壽司、帆立貝壽司、牡丹蝦壽司、拖羅壽司)丸十主打系精米,所以都幾期待壽司嚿飯,果然有驚喜,做到倍加美味可口,唔係得醋味。海膽鮮甜無苦味唔腥,帆立貝厚度十足,樣樣都咁精彩。🔹海鮮土瓶湯 💙85/100壺海鮮
🔷限定二人套餐 💰688
🔹雜錦野菜沙律 💙80/100
🔹豐洲特上刺身 (五點)💙85/100
(牡丹蝦、活赤貝、拖羅、鯛魚、金目鯛)
🔹鐵板燒日本地雞 💙75/100
🔹丸十壽司盛合 💙80/100
(海膽軍事壽司、帆立貝壽司、牡丹蝦壽司、拖羅壽司)
🔹海鮮土瓶湯 💙85/100
壺海鮮土瓶湯賣相精緻,真材實料,有大蝦,魚肉,蟹柳,菇等,望落去清澈,但飲落好鮮甜,再唧啲青檸汁鮮味更加特出,十分好飲,岩曬鐘意飲湯既朋友。