2022-12-25
早有幾日拍完野📸就同兒時好友去咗銅鑼灣食omakase 🤤 呢度嘅omakase 都係多熟食為主,冇壽司,有一客刺身拼盤,細問之下原來呢間餐廳係主打串燒既…果然呢度嘅串燒真係好好味,佢個餐份量都好多,唔似出面啲omakase食完都係覺得好肚餓,以下就係我最推介的幾款食物:燒令和之怪物🦪一路想試勁耐,真係名不虛傳呀,平時食生蠔一啖可以食晒,呢一隻生蠔我分開咗三啖,因為真係太 大 隻 啦 ! 好多肉好鮮甜🤤燒豬柳 🐖食落去有少少似燒豬頸肉,但係又冇燒豬頸肉嘩油同埋肥膩,燒得好入味好淋,10分推介!燒芝士蟹蓋🦀呢個真係好好味呀,香濃嘅芝士配埋香濃嘅蟹味,好rich好creamy!! 豆腐芝士蛋糕🍰最後甜品入面嘅豆腐芝士蛋糕我都好鍾意,唔會太甜,食落去個口感同埋甜度都balance 得好好,正😋另外順帶一提,呢間餐廳都好貼心,頭半段食咗好多油膩嘅嘢,waitress就拎咗梅酒啫喱同埋梅酒浸嘅蕃茄仔俾我哋,等個感覺冇咁油膩再開始食下半段嘅嘢食,咁貼心好抵讚啊💕
燒令和之怪物🦪
燒豬柳 🐖