2024-03-10 29 瀏覽
平時好少去串揚店,今日同朋友嚟試吓!串揚就係串燒係用竹籤串住食物,然後點炸粉去炸,(吉列炸物用竹籤串住(講笑咋😂)好方便用手機掃code落單,睇完後最後叫咗自選六款串揚set+Udon😋呢個set我幾推介:因為你可以試到海鮮,肉類同蔬菜嘅串揚,會分別食到唔同嘅層次咁極力推介紫菜年糕串燒:真係好好食😋,其實我都幾喜歡食一啲煙靭嘅食物豚肉秋葵串,我平時豚肉同秋葵係分開食,但係夾埋一齊然後拿去炸,然後點自製嘅醬汁,食落去幾特別黑豚肉五花:食落去覺得豚肉好香又好脆紫蘇魷魚卷:魷魚食落去幾有咀嚼感,加埋紫蘇葉仲帶出香味😋雞胸軟骨:雞肉夾住一條軟骨,食落有少少彈性😂北海道天使海老:隻蝦又幾彈牙😋鰻重:就係喺盒裏面鋪上一層白飯, 然後再放蒲燒鰻魚😋你喜歡可以加少少山椒粉

黑豚肉五花:食落去覺得豚肉好香又好脆

紫蘇魷魚卷:魷魚食落去幾有咀嚼感,加埋紫蘇葉仲帶出香味😋

雞胸軟骨:雞肉夾住一條軟骨,食落有少少彈性😂

北海道天使海老:隻蝦又幾彈牙😋

2024-03-09