2021-12-01
<Hong Kong🇭🇰• Causewaybay>“食我唷!汁燒鰻魚串”最近銅鑼灣大熱日本餐廳非你莫熟😌原來餐廳生蠔出名外,燒物好吸引😍以為葉總請我食燒味,估唔到食日本菜,仲醒目有Book枱!️▪️熊本縣產雞徑柳 HKD 40少有地餐廳供應雞徑柳😍 來自熊本縣產雞徑柳即喺雞頸肉,呢部份肌肉係比較少,而且嫩滑!師傅將雞頸肉製成串,燒得表面香脆,肉嫩依然😙幾好幾好!▪️熊本縣產雞心 HKD 38師傅將熊本縣產雞心切半,燒得香噴噴😮💨 雞心爽口鮮甜,比想像中更juicy!!▪️燒牛舌 HKD 38牛舌夠厚度,火候剛剛好,就算影相耐咗都依然肉嫩多汁👅▪️汁燒鰻魚HKD 48燒鰻魚大大片,厚肉肥美,只係$48好抵🤣▪️吉列千層豬柳 HKD 48️初時唔知嗌咗吉列千層豬柳,以為係魚柳🤣吉列外層超鬆脆,入口鬆化軟林,非常Juicy😍加少少檸檬汁更開胃!▪️三得利生啤 HKD 58清爽夠凍!啤酒配串燒一流!▪️鹿兒島柑橘威士忌梳打 HKD68威士忌梳打淡淡柑橘🍊味,配上串燒一齊食更加Chill!!食完燒物,開始食返少少正餐😝▪️燒牛肉沙律 HKD 158燒牛肉生熟剛好,肉質呈現粉嫩,肉香依然!配埋沙律
“食我唷!汁燒鰻魚串”
️
▪️熊本縣產雞徑柳 HKD 40
▪️熊本縣產雞心 HKD 38
▪️燒牛舌 HKD 38
牛舌夠厚度,火候剛剛好,就算影相耐咗都依然肉嫩多汁👅
▪️汁燒鰻魚HKD 48
燒鰻魚大大片,厚肉肥美,只係$48好抵🤣
▪️吉列千層豬柳 HKD 48️
初時唔知嗌咗吉列千層豬柳,以為係魚柳🤣
▪️三得利生啤 HKD 58
清爽夠凍!啤酒配串燒一流!
▪️鹿兒島柑橘威士忌梳打 HKD68
威士忌梳打淡淡柑橘🍊味,配上串燒一齊食更加Chill!!
食完燒物,開始食返少少正餐😝
▪️燒牛肉沙律 HKD 158
燒牛肉生熟剛好,肉質呈現粉嫩,肉香依然!配埋沙律菜一齊食,啱啱好!
▪️海膽忌廉意大利麵 HKD 198
少有地食日本菜會order 意大利麵🙈但係呢本真係值得一試!
你哋知唔知邊間🤣
想知邊間餐廳?晏啲同你介紹吓🥳
記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 @chantal.jj 💕 比𝐋𝐢𝐤𝐞 ❤️你嘅支持同肯定喺我吸收𝐂𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬嘅勇氣唷🥳
#chantaljj銅鑼灣
#chantaljj日本菜