2021-09-19
放工想同朋友搵個地方放鬆吓chill一chill~又點少得啤酒🍻同串燒🍢🥰呢間位於尖沙咀亞士厘道嘅上樓串燒店,串燒種類多而且仲有特色香港釀製手工啤!真係一個好好嘅選擇🥰香港特色手工啤:其實廣東話粗口都係一個香港嘅特有文化嚟㗎😂 由麥子x串酒里出產嘅《港產粗口獨家手工啤》有五種口味~ 今次我哋就揀咗3款口味~《Diu》有淡淡東革阿里味,麥味比較少,飲入口淡身啲,東革阿里係一種可壯陽補腎嘅名貴中藥🌿 酒名與材料似乎係經過用心考量😂👍🏻《西》則比較重口味,有濃厚嘅當歸味及麥味,當歸可以補血同埋調經,非常適合女性👧🏻👩🏻👩🏻🦱 蕃薯妹都比較鐘意呢款口味🥰🍢串燒/燒烤款式真係好多,我哋都叫咗好多😂 飽到一個點😅! 蕃薯妹就重點介紹吓比較鐘意嘅菜式💁🏻♀️🐷秘製醬汁燒豬頸肉 $69必食豬頸肉,惹味有微焦香~ 咬落去軟滑爽口~ 正啊👍🏻 份量亦都唔少😆🍡燒火辣牛丸 $22牛丸彈牙入面仲好juicy~ 表面有少少麻辣味嘅醬汁~ 好惹味😋🦪肚餓了燒蠔拼盤(6隻)$178集合曬6款不同口味嘅燒蠔拼盤,包括有:蒜蓉燒廣島蠔、芝士燒廣島蠔、自家製黃金醬燒廣島蠔、黑松露香蒜醬燒廣島蠔、蜜糖燒廣島蠔、微辣肉碎燒
又點少得啤酒🍻同串燒🍢🥰
呢間位於尖沙咀亞士厘道嘅上樓串燒店,
串燒種類多而且仲有特色香港釀製手工啤!真係一個好好嘅選擇🥰
港產獨家手工啤酒
港產獨家手工啤酒
香港特色手工啤:
玉子燒(芝士蟹籽)
汁燒北海道原隻魷魚
川式燒韭菜
勁辣跳舞燒雞翼
京蔥五花腩
🍢串燒/燒烤款式真係好多,我哋都叫咗好多😂 飽到一個點😅!
蕃薯妹就重點介紹吓比較鐘意嘅菜式💁🏻♀️
燒火辣牛丸&秘製醬汁燒豬頸肉
🐷秘製醬汁燒豬頸肉 $69
🍡燒火辣牛丸 $22
肚餓了燒蠔拼盤(6隻)
🦪肚餓了燒蠔拼盤(6隻)$178
集合曬6款不同口味嘅燒蠔拼盤,包括有:蒜蓉燒廣島蠔、芝士燒廣島蠔、自家製黃金醬燒廣島蠔、黑松露香蒜醬燒廣島蠔、蜜糖燒廣島蠔、微辣肉碎燒廣島蠔。
本身我最期待係黃金醬口味~ 可惜今日無😢 換咗多一隻蒜蓉燒廣島蠔俾我哋😭
但係其他口味都幾特別,價錢唔貴,都值得一試!
微辣肉碎原條燒茄子
🍆微辣肉碎原條燒茄子 $49
😋辣肉碎同茄子非常match~ 茄子燒到好淋又多汁~ 勁好味!
鹽燒安格斯牛柳粒
🐮鹽燒安格斯牛柳粒 $79
正到暈!外層焦香入面5成熟左右,肉質非常軟嫩👍🏻
仲有其他串燒都係非常唔錯~
唔一一介紹喇!
可惜無可能一次過試晒所有想食嘅嘢🤣