2020-05-16
間唔中就會口痕想食串燒,於是就去左呢間主打做串燒+啤酒放題既餐廳一飽口癮!門面裝修好cool好顯眼,店面係用酒吧式裝修,氣氛不錯,但燈光略嫌太暗。燒物餐牌有齊豬牛雞羊各種肉,另外再有海鮮同蔬菜類,款式都幾多。至於酒既餐牌就更加多,酒迷可以慢慢睇,我地叫左Samuel Adams($58)同SAN Miguel Cerveza($62),平時唔多飲啤酒,但呢種手工啤酒既味道很平衡,有甜有苦,因為佢既味道唔太濃,所以連不喜歡手工啤酒的人都可以接受,配合串燒黎飲,好夾。上野食好快,佢無幾樣上埋一碟,我地叫左牛舌,羊扒,生蚝,帶子,魷魚,雞串,鰻魚同雞扒。平均三十零蚊一款,比較推薦牛舌同羊扒,燒得好香,又唔干,食落沖係好多汁,熱辣辣好惹味。魷魚同鰻魚都好入味,至於其他就不過不失,但用黎過下想食啖啖燒肉既口癮既話已經十分足夠。呢間店開到好夜,任坐唔嬲,時不時仲有啤酒放題之類,好適合同朋友一邊吹水一邊食野!