2021-09-25 716 瀏覽
我家姐工作係忙到不得了,都好似好幾個月未見過呢個家姐,難得佢放假,今日就約埋一齊傾談一夜天🥰同佢食嘢佢都算咀刃,好在呢間食肆可以滿足到佢😂😂😂😂————————-🟥自攜紅酒🍷:收100元開瓶費都算公道😊姐姐又紅酒又啤酒👍食串燒,嘆紅酒🍷姊妹傾談一夜天😂——————————🟩枝豆:老闆送的😊不像平時食開的用鹽灑上面,是已經調較,味道調得不錯😌—————————🟧溫泉蛋豆腐沙津:新鮮蔬菜的爽脆、豆腐的滑溜、溫泉蛋的配撘味道、面頭的木魚絲,咬落煙韌韌的感覺我最愛吃😉———————🟨酒盜芝士:配梳打餅:第一次食到咁特別嘅芝士、食落去有啲似腐乳嘅味道、又有芝士嘅香味、唔知點形容、總之就係好好食😂😂加喺梳打餅上面食、配埋紅酒🍷簡直一流———————-🟪鱈魚乾:呢個純粹係叫嚟送紅酒🍷,一般正常😅———————-🟫鴨舌:呢度嘅串燒師傅燒嘅食物燒得好香而且又脆口,落鹽嘅味道亦都適中👍————————🟦羊架:呢件羊架真係燒得火候非常恰當,真係一個大師傅嘅級數。燒出來的羊架,肉身夠厚,但燒出來完全不會過火,而且咬開嘅時候,肉質非常嫩滑,而且亦都係上乘嘅材料質素👍————————⬛豬肋條:燒得夠香肉質咬落有口
同佢食嘢佢都算咀刃,好在呢間食肆可以滿足到佢😂😂😂😂
————————-
🟥自攜紅酒🍷:
收100元開瓶費都算公道😊
姐姐又紅酒又啤酒👍
食串燒,嘆紅酒🍷
姊妹傾談一夜天😂

——————————
🟩枝豆:老闆送的😊
不像平時食開的用鹽灑上面,是已經調較,味道調得不錯😌
—————————
🟧溫泉蛋豆腐沙津:

———————
🟨酒盜芝士:
配梳打餅:
加喺梳打餅上面食、配埋紅酒🍷簡直一流

🟪鱈魚乾:
呢個純粹係叫嚟送紅酒🍷,一般正常😅

🟫鴨舌:

🟦羊架:

⬛豬肋條:
燒得夠香肉質咬落有口感,味道又適中👏

————————-
🟫豬大腸:
咬落唔會韌,吃落又香口、味道夠特別,必吃的大腸串燒😋

—————————-
🟩一夜乾:
個名叫做一夜乾,但其實係條魚,食落就一定唔會乾😂😂😂
而且魚肉仲好滑,燒得夠香外皮脆口😋

🟧燒雞尾:
以前細個嘅時候,我的嫲嫲總喜歡吃雞尾🤣,那時真不知道為什麼她會這麼喜歡吃😆曾經在台灣旅行的時候,有一間串燒店燒雞味是很有名氣的,那時候我才敢吃一串,之後吃完原來是那麼好吃的😂
所以在香港如果有燒雞尾的地方都會嘗試一下,吃過雞尾之後原來燒雞尾是這麼香和好吃,當然這個是一個日本雞尾😆
———————————
🟫燒雞皮:
雞皮又是我的至愛,不知怎麼我總愛吃這些奇怪的食物,有很多人都不敢吃,怕雞皮太肥膩,但我都不敢吃太多,不過如果燒得好吃的雞皮一點也不肥膩,這裏的燒雞皮燒得香脆,吃落去完全一點油脂也沒有😋👍

——————————
傾談一夜天…..紅酒配串燒😂